AZM wordt dubbel zo groot

Hier vindt je gearchiveerde berichten terug.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
MGA
Berichten: 15
Lid geworden op: 01 sep 2012 22:45
Contacteer:

AZM wordt dubbel zo groot

Bericht door MGA » 23 nov 2012 11:30

Nieuwbouw gaat AZM twee keer zo groot maken. Met dit bericht is AZM onlangs naar buiten gekomen. Het project startte in 2007. Twee nieuwe gebouwen en twee torens zullen verrijzen, voor een bedrag van
60 miljoen euro, kondigde AZM destijds aan. Het project had dit jaar (2012) af moeten zijn, maar kent enige uitloop. De torens staan er inmiddels, de bouw van een gebouw aan de zuidzijde start volgend jaar.

Naar de ene toren is onder meer het oogziekenhuis verhuisd, en in de andere zetelt nu het management. Het vrijgekomen deel in het oude gebouw geeft meer ruimte aan, onder andere, het hart- en vaatcentrum. In het zuidgebouw (70 miljoen) komen nieuwe operatiekamers, een MRI-centrum en een stuk laboratorium. In het noordgebouw (35 miljoen) van de overheidsorganisatie AZM komen bedrijven die onderzoeksresultaten gaan vermarkten en bedrijven die zich met preventie bezighouden. Preventie betreft het gezond houden van gezonde mensen.

L1 Radio neemt de kostenraming van de AZM-woordvoerder over en vermeldt ruim 100 miljoen; daar zitten de 20 miljoen van de twee torens niet bij. De AZM-woordvoerder vertelt dat het academisch ziekenhuis te Maastricht al enkele jaren bezig is een universitair medisch centrum te worden, en zegt dat het AZM, dat eind jaren '80 gebouwd is, niet meer aan de eisen van de huidige tijd voldoet. Over de verrijzing van het noordgebouw vermeldt hij dat die nog geheel in de planningsfase zit en dat daar op dit moment nog geen zinnig woord over te zeggen is.

Zorgvisie, de site voor beleid en management van de zorg, specificeert de uitbreidingskosten op 125 miljoen euro kosten (70+35+20). Dat is zonder de kosten van de grond, die had het AZM al aangekocht.

MGA | 23 november 2012
---
Dit is een bericht van het Meldpunt Gedupeerden AZM
Gedupeerde patiënt? Mail gedupeerdenazm@gmail.com
Monique MKS
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 nov 2012 19:16

Re: AZM wordt dubbel zo groot

Bericht door Monique MKS » 23 nov 2012 20:30

Nu wordt het duidelijk waarom Cohen Tervaert weg moest uit het AZM.
Bezuinigen op immunologie om uit te kunnen breiden.
Iets minder groot uitpakken, had een flinke groep mensen kunnen redden.
Gebruikersavatar
MGA
Berichten: 15
Lid geworden op: 01 sep 2012 22:45
Contacteer:

Re: AZM wordt dubbel zo groot

Bericht door MGA » 29 nov 2012 14:33

Monique MKS schreef:Nu wordt het duidelijk waarom Cohen Tervaert weg moest uit het AZM.
Bezuinigen op immunologie om uit te kunnen breiden.
Iets minder groot uitpakken, had een flinke groep mensen kunnen redden.
NEE, de opheffing heeft nauwelijks bezuiniging opgeleverd want was slechts een stoelendans: de meeste patiënten zijn er nog, en alle andere artsen zitten er nog gewoon. Bovendien was de overlast van Immuologie klein: 18.000 euro klinkt veel, maar is slechts 0,018 miljoen. Dat zet geen zoden aan de dijk bij een AZM-jaarbegroting van 429,3 miljoen. De "opheffing" begon bovendien in het jaar dat AZM bijna 19 miljoen winst maakte. (Zie de links in topic Miljoenenwinst AZM....)

Het lijkt er dus op dat AZM een andere drijfveer had om Immunologie cq prof. Cohen Tervaert uit het ziekenhuis te verdrijven, maar welke...?
Gedupeerde patiënt? Mail gedupeerdenazm@gmail.com
Plaats reactie