Pagina 1 van 1

Verdien zorgkosten terug via uw belastingaangifte

Geplaatst: 15 feb 2012 15:47
door Ed
Chronisch zieken maken jaarlijks veel extra kosten voor bijvoorbeeld medische hulp. Gelukkig zijn die kosten voor een deel aftrekbaar via de belastingen. Op de website meerkosten.nl van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) kunt u precies zien, hoe u dat moet aanpakken.

Voor mensen met hoge zorgkosten geeft deze site een praktische handleiding bij de aangifte inkomstenbelasting over het jaar 2011, die voor 1 april ingediend moet zijn bij de Belastingdienst.

De site geeft in begrijpelijke taal uitleg over het invullen van de belastingaangifte 2011. De site volgt de opbouw van het elektronische aangifteformulier van de Belastingdienst, waardoor het gelijktijdig en stapsgewijs te gebruiken is. Rekenvoorbeelden verduidelijken hoe gemaakte kosten terug te verdienen zijn. Hoe hoog dat bedrag is, hangt af van het inkomen en dat van de eventuele fiscale partner.

Andere tegemoetkomingen en regelingen
De site geeft ook informatie over andere tegemoetkomingen en financiƫle regelingen voor chronisch zieken en gehandicapten. Zoals de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg).

Voor het invullen van uw belastingaangifte brengt u eerst een bezoekje aan: meerkosten.nl