Geen poli in Atrium ziekenhuis

Hier vindt je gearchiveerde berichten terug.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
MGA
Berichten: 15
Lid geworden op: 01 sep 2012 22:45
Contacteer:

Geen poli in Atrium ziekenhuis

Bericht door MGA » 28 mar 2013 12:54

Na meer dan een jaar vol onderhandelingen, die rond leken te zijn, zei het Atrium ziekenhuis in Heerlen onlangs toch nee tegen een poli immunologie. De officiële reden luidt dat door hun fusieproces met het Orbis ziekenhuis te Sittard geen tijd en aandacht geschonken kan worden aan het organiseren van een nieuwe poli, maar links en rechts wordt daar enigszins aan getwijfeld. Financiële belemmeringen zijn er in ieder geval niet: zorgverzekeraar CZ had aangeboden te ondersteunen bij het oprichten van een poli immunologie.

We zijn met zijn allen bedrogen uitgekomen: u, dokter Cohen Tervaert, CZ, en wij. Duidelijk is ons in dat het belang van patiënten niet voorop staat. Wij krijgen nog steeds nieuwe melders die wanhopig op zoek zijn naar adequate behandeling, en hun verhalen zijn schrijnend.

---
Dit is een bericht van het Meldpunt Gedupeerden AZM.
Gedupeerde patiënt? Mail gedupeerdenazm@gmail.com
Monique MKS
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 nov 2012 19:16

Re: Geen poli in Atrium ziekenhuis

Bericht door Monique MKS » 28 mar 2013 17:00

Ook voor vrouwen die een auto-immuunziekte hebben gekregen door borstimplantaten, is er nu geen arts die hen kan behandelen. Het gaat ook om vrouwen die een borst-reconstructie hebben gekregen na borstkanker.
Eén op de 8 à 9 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker, waarvan een groot deel implantaten krijgt. Realiseer je dat élk implantaat een poreuze envelop heeft waardoor veel chemische stoffen rechtstreeks in het lichaam terecht komen. Deze stoffen kunnen auto-immuunziekten veroorzaken, zoals deze: https://sites.google.com/site/klachtens ... le-ziekten
Een van de ziekten door siliconen heet ASIA - Autoimmune/inflammatory Syndrome Induced by Adjuvants.
De meeste vrouwen die zich bij het Meldpunt Klachten Siliconen hebben gemeld, voldoen aan de criteria voor ASIA. Echter..... er was maar één immunoloog in Nederland die zich hierin had verdiept: prof. Cohen Tervaert. En hij is nu niet meer beschikbaar! Dus buiten de vasculitis-patiënten, is er nóg een grote groep gedupeerden. Het is voor deze vrouwen een gevecht om hun aandoening te bewijzen en zij worden door veel internisten, neurologen enz niet geloofd, terwijl het Meldpunt Klachten Siliconen massa's onderzoeken heeft gevonden. Daarom is het zo belangrijk dat we met zijn allen brieven gaan schrijven naar de verzekeraars, zoals het meldpunt gedupeerden AZM voorstelt. Goed idee, dat we van harte ondersteunen.

hartelijke groet,
Monique MKS
Plaats reactie