Pagina 1 van 1

switch van Azathioprine terug naar Cellcept

Geplaatst: 01 okt 2011 19:22
door Lin
hallo,

heb me net ingeschreven hier en ben benieuwd of er mensen zijn die ervaring hebben met de switch terug van Azathioprine naar Cellcept. Ben zelf een klein maandje met Azathiprine begonnen,maar de bijwerkingen schijnen steeds toe te nemen,waardoor ik terug naar Cellcept wil overstappen. Wie herkent dit en kan mij meer informatie verschaffen?Mijn specialist kan ik pas einde van a.s. dinsdag waarschijnlijk spreken en ben bang dit niet vol te houden, aangezien vooral mijn haar o.a. gigantisch uitvalt.maak me wel super ongerust naast de steeds nieuwe bijwerkingen naarmate ik doorga met de Azathioprine

Gr,
Lin

Re: switch van Azathioprine terug naar Cellcept

Geplaatst: 02 okt 2011 11:25
door Hilda
Hallo Lin

Welkom hier!!
Zelf ben ik vorig jaar door een opvlamming over moeten stappen van Imuran (Azathioprine) naar Cellcept; van de Imuran had ik weinig bijwerkingen, van de Cellcept voornamelijk maag-darmklachten. Voor de Imuran heb ik 4 maanden Endoxan gebruikt en daar had ik idd oa ook behoorlijk haaruitval van, van de Imuran en Cellcept heb ik dat niet gehad.
Het is natuurlijk wel zo dat de bijwerkingen (haaruitval) niet direkt van de ene dag op de andere dag weg zijn, omdat de werkzame stof nog in je lichaam zit.
Maar als je echt beroerd/ziek bent moet je je niet bezwaard voelen om een arts te raadplegen, daar is onze ziekte helaas te ingrijpend voor!
sterkte

Hilda

Re: switch van Azathioprine terug naar Cellcept

Geplaatst: 05 okt 2011 23:20
door Melissa
Hoi Lin,
Heb geen ervaring met je vraag maar sluit me aan bij reactie van Hilde. Gewoon bellen die arts.
S6
Groet Melissa

Re: switch van Azathioprine terug naar Cellcept

Geplaatst: 09 okt 2011 11:34
door wenteltrapje
hoi,

ik slik al 10 jaar Imuran...Zonder al te veel bijwerking.